domingo, 6 de marzo de 2016

HEM CRIAT BOLETS A LA CLASSE!

Els nens i nenes de 4t estem aprenent com viuen els bolets i n'hem volgut cultivar  a la classe us volem explicar com ho hem aconseguit:

Vam localitzar  una pàgina web d'una empresa que s'encarrega de vendre substrats boleters per poder criar bolets a les cases i vam decidir investigar-la a fons.Per poder informar-nos bé, primer vam pensar una sèrie de preguntes que volíem descobrir. Per exemple, quins bolets eren més fàcils de cultivar, on s'havien de plantar, quants dies tardarien a enviar-nos-els, quant valia cada substrat...

En segon lloc, vam descobrir  com buscar informació en un lloc web, i vam aprendre a cercar que hi havia darrera cada una de les pestanyes i desplegables d'una pàgina web.Després de molt passejar  per la pàgina i d'apuntar tot allò interessant que anàvem trobant, vam compartir els nostres descobriments i vam arribar a la conclusió de que el sistema més senzill de cultivar bolets era encarregant un substrat, i que  hi havia dues varietats que ens semblaven força  adequades: eren la Gírgola i el Xiitake.

Per assegurar que no ens equivocàvem vam llegir amb molt deteniment la informació que hi havia de cada un d'aquests bolets i així vam poder ser molt experts i conèixer perfectament com els havíem d'encarregar i de cuidar.Vam encomanar els substrats, vam omplir un formulari amb les nostres dades i el dia 16 de febrer per fi van arribara l'escola!Els vam posar un dia a la nevera perquè no comencessin a créixer i ens vam organitzar.

Vam construir una graella per assegurar-nos que anàvem controlant tot el procés. Hi anotàvem les vegades que els ruixàvem amb aigua, la temperatura ambient, els canvis que s'anaven produint etc...
Ben aviat van començar a sortir petits Xiitakes que anaven creixent a una gran velocitat i és que el pare de la Zainab ens havia construït un hivernacle espectacular!Vam decidir collir-los i els vam pesar: gairebé un quilo de pes!!!


Per parelles vam pensar una manera fàcil de poder-los cuinar per tastar-los a classe. Totes les parelles tenien bones idees i , a mesura que les compartíem ens anàvem animant de manera que la recepta s'anava perfeccionant.


















El dijous 26 de febrer ho teníem tot a punt. Vam netejar i tallar els bolets amb fines làmines i els vam coure 10 minuts al microones amb oli, all i julivert. Havíem decidit que faríem  3 varietats de barquetes (montaditos), de manera que vam untar torrades amb formatge, paté o sobrassada, i vam afegir ceba i per sobre un grapat de Xiitakes.Alguns de nosaltres no els havíem provat mai, no estàvem molt segurs de si ens agradarien, però vam fer l'esforç de tastar-los.La majoria de nosaltres els vam trobar, exquisits!


























Ha estat emocionant, estudiar-los, encarregar-los, cuidar-los, veure'ls créixer i cuinar-los! Ara estem pendents de si també aconseguim una collita de Gírgoles.



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario